BIAŁO – CZARNE CIASTO – „NA OKO”

BIAŁO – CZARNE CIASTO – „NA OKO”

BIAŁO – CZARNE CIASTO – „NA OKO”

Przepis na : deser

SKŁADNIKI Pierwszy raz zrobiłam ciasto nie odmierzając żadnych składników i powiem Wam że wyszło pyszne:) Napiszę Wam jak go robiłam. Miałam dość dużo białek, tak ok 600 ml, ubiłam je z odrobiną soli. Wyłączyłam mikser i dodałam ok 3/4 szklanki cukru i cukier waniliowy. Zaczęłam dodawać mąkę z 1 łyzeczką sody. Mąkę dosypywałam po trochu i cały czas mieszałam miotełką, delikatnie. Rozpuściłam pół paczki masła i odstawiłam do wystudzenia. Gęstość tego ciasta przypominała gęstą śmietanę. Odłożyłam kilka łyżek ciasta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.