Wiosna zaczyna się na dobre. Słoneczne poranki i coraz dłuższe dni codziennie mnie zachwycają. Pora więc na na wprowadzenie kolorów również na swoim talerzu. W sklepach rozpoczął się sezon na szparagi. Oczywiście sposobów na przygotowanie szparagów jest całe mnóstwo, ale ten którym dzielę się dzisiaj jest rewelacyjny! Wiosenna jajecznica ze szparagami nastraja mnie pozytywnie na cały dzień. Warto też pamiętać, że zielone szparagi mają bardzo mało kalorii (około 20 kcal na 100g). A w dodatku są bardzo bogaty... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie to jeden z moich ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu i odstresowanie po ciężkim dniu. Drugim ukochanym sposobem są podróże. W kuchni staram się te pasje łączyć, więc oprócz klasycznych przepisów, znajdziesz też inspiracje na dania z różnych stron świata!