Zwana też Herbatą Marokańską. (Arabskie الشاي - as-shāy , czy Berberyjskie : اتاي - Ataí ) Picie tej herbaty trafiło do Marokańskiej kultury w XVIII wieku, razem z Anglikami i zacieśnianiem się handlu z Europą. Dziś pijących ją można spotkać na każdym rogu i bez herbaty nie odbywa się żadna, porządna transakcja handlowa. Nazywana Znana i pijana w Maroku, Tunezji, Albani, jak i w południowej Hiszpanii, będąc często swoistym rytuałem. Powinna być parzona w ciszy i skupieniu, podawana wprost... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...