Keks z bakaliami - idealne ciasto ucierane na maśle z dodatkiem bakalii, aromatu waniliowego, w sam raz na święta. Nie dość, że robi się je bardzo szybko, to jest bardzo smaczne. Najlepsze w smaku jest na drugi dzień. Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki 250g masła 1 szklanka cukry 1 opakowanie cukru waniliowego 300g bakalii (rodzynki, orzechy, migdały, skórka pomarańczowa, kandyzowane owoce) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Orzechy i migdały pokroi... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)