Kiedy zostało jeszcze trochę cukinii i pomidorów, a sosy już zwykłe są zrobione to czas na coś nowego. Ponieważ bardzo lubię curry i zawsze dodaję do sosów, no może prawie zawsze, ale jest to jedna z moich ulubionych przypraw, to pomyślałam dlaczego nie. I jak pomyślałam, tak zrobiłam i zamknęłam ten smak w słoikach. Kolejna odsłona przetworów, które są idealne na jesienne czy zimowe obiady :) Składniki: 1 czerwona cebula 1 nieduża cukinia łyżeczka oleju 1 kg pomidorów pęczek bazylii 2 łyżeczki soli ziołowej - pr... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...