Chociaż strach, że może się nie udać i spraw wiele na głowie, to jednak potrafiłam się tak zmotywować, że upiekłam swój własny jadalny koszyczek. Może nie jest perfekt, ale w końcu to mój pierwszy raz ;) Składniki na zaczyn 1/2 szkl letniej wody 1/2 szkl letniego mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 30 gr drożdży Ciasto cały wyrośnięty zaczyn 5 łyżek cukru 500 gr maki pszennej 1/4 kostki masła lub margaryny lub 1/2 szkl oleju 1 całe jajko rozbełtane żółtko do posmarowania koszyka wykałaczki do połączenia elementów... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...