Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta

11
  • Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta
  • Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta

    W tym roku postanowiłam skorzystać z przepisu na faworki  Lucyny  Ć wierczakiewiczowej , XIX- wiecznej autorki książek kulinarnych. Faworki wyszły mega kruche i  delikatne,  dlatego przepis zagości u mnie na stałe :) Składniki na około 2 talerze faworków: 225 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 15 g masła 4 żółtka 2 jajka 1/2 łyżki mleka 2 łyżki wódki/ spirytusu lub octu Dodatkowo: olej do smażenia lub smalec lub pół na pół cukier puder do obsypania 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą z... Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Gotowanie...to proste !

    Dodaj komentarz