Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta

Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta

Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta

W tym roku postanowiłam skorzystać z przepisu na faworki  Lucyny  Ć wierczakiewiczowej , XIX- wiecznej autorki książek kulinarnych. Faworki wyszły mega kruche i  delikatne,  dlatego przepis zagości u mnie na stałe :) Składniki na około 2 talerze faworków: 225 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 15 g masła 4 żółtka 2 jajka 1/2 łyżki mleka 2 łyżki wódki/ spirytusu lub octu Dodatkowo: olej do smażenia lub smalec lub pół na pół cukier puder do obsypania 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.