SKŁADNIKI na 2 porcje: 4 jajka 20 dag pieczarek 2 szalotek 50ml wody Olej do smażenia np. rzepakowy Dodatkowo np ziemniaki 1 łyżka wegety Pieprz Sól PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję, i kroję w drobną kostkę. Szalotkę obieram i również kroję w drobną kostke. Na patelni rozgrzewam olej a nastepnie dodaję pieczarki i szalotke, posypuję wegetą i pieprzem, smażę na rumiano. Następnie dodaję ok 50 ml wody i duszę aż cały płyn wyparuje. Jajka rozbijam na rozgrzanej patelni, doprawiam solą i pieprze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...