SKŁADNIKI: 2 jajka 1 Garść jarmużu 1 łyżeczka płatków papryki Szczypta soli Szczypta pieprzu Dodatkowo 2 rzodkiewki PRZYGOTOWANIE: Jajka wbijam do miseczki i rozbijam dokładnie widelcem. Dodaję sól ja użyłam czarnej oraz łyżeczkę płatków papryki czerwonej oraz szczyptę pieprzu. Mieszam. Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...