JAJECZNICA Z JARMUŻEM

JAJECZNICA Z JARMUŻEM

JAJECZNICA Z JARMUŻEM

SKŁADNIKI: 2 jajka 1 Garść jarmużu 1 łyżeczka płatków papryki Szczypta soli Szczypta pieprzu Dodatkowo 2 rzodkiewki PRZYGOTOWANIE:  Jajka wbijam do miseczki i rozbijam dokładnie widelcem. Dodaję sól ja użyłam czarnej oraz łyżeczkę płatków papryki czerwonej oraz szczyptę pieprzu. Mieszam. Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.