Polenta z mozzarellą

Polenta z mozzarellą

Polenta z mozzarellą

1 szkl kaszy kukurydzianej 3 szkl wody 1 łyżka masła 1 kulka mozzarelli sól do smaku Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn. Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści się. Polentę (mamałygę) przelać do foremek lub wyląć do jednej dużej. Po wystudzeniu polentę można zapiekać, odsmażać lub odgrzewać w mikrofali. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję