Składniki: 2 łyżki octu spirytusowego 10% (lub 4 łyżki białego octu winnego 5%); 1/2 szklanki oliwy z oliwek; 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy); 1 ząbek czosnku; 2 łyżki drobno posiekanego koperku lub natki pietruszki; 1 łyżeczka przyprawy do sałatek (u mnie Prymat ); Sól; Pieprz. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Koperek/natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Do miseczki wlać/wsypać wszystkie składniki sosu. Doprawić solą i pieprzem do... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...