Ryż smażony po chińsku

Ryż smażony po chińsku

Ryż smażony po chińsku

Ryż smażony po chińsku...Ziarenka ryżu podsmażone z jajkami i sosem sojowym.Z dodatkiem grubo krojonego szczypiorku.Smażone na rozgrzanym oleju.Pyszny dodatek do dań chińskich i nie tylko.Polecam!Składniki:4 szklanki ugotowanego na sypko i wystudzonego białego ryżu;2 jaja;2 łyżki oleju;2 łyżki jasnego sosu sojowego;1/2 szklanki grubo pokrojonego szczypiorku;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Ryż (około 250  g surowego) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić.Na rozgrzany na patelni olej wrzu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, jajko, sos sojowy, sosy, ryż po chińsku, dania chińskie, jajecznica, sos do ryżu, kuchnia chińska, sos do jajek, ryż smażony, obiad, pyszne sosy, sposoby na jajko, obiad na szybko, szybki obiad, tani obiad

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.