Sos grzybowy z rozmarynem

Sos grzybowy z rozmarynem

Sos grzybowy z rozmarynem

S k ł a d n i k i:  (dla 1-2 osób) - 100 g grzybów - 1 łyżka masła - 1 łyżki oliwy z oliwek - 1 gałązka rozmarynu - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 250 ml bulionu - 3 łyżki śmietany 18% S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Grzyby myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle z oliwą z dodatkiem posiekanego rozmarynu. Dolewamy bulion i dusimy około 30 minut aż sos się zredukuje. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz, roztrzepujemy aby uzyskać kremową konsystencję. Sos pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.