Papryka faszerowana kaszą bulgur z cukinią i pomidorami

Papryka faszerowana kaszą bulgur z cukinią i pomidorami

Papryka faszerowana kaszą bulgur z cukinią i pomidorami

S k ł a d n i k i:  (dla 2 osób) - 2 zielone papryki - 0,5 szklanki kaszy bulgur - 1 cukinia - 1 pomidor - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty warzywnej ajvar - 1 łyżeczka soli - 1 garść bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. bulgur gotujemy na sypko. na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dusimy na niej cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, dodajemy sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, ajvar i ugotowaną kaszę oraz posiekaną ba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.