Gulasz wieprzowy z kurkami

Gulasz wieprzowy z kurkami

Gulasz wieprzowy z kurkami

Przepis na : obiad

Składniki 500 g łopatki ok 2 l bulionu grzybowego 200 g świeżych kurek 3 listki laurowe 3 ziarenka jałowca 3 ząbki czosnku sól, pieprz sos sojowy do smaku Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju z listkami laurowymi i ziarenkami jałowca. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, a na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.  Dobrze zrumienioną łopatkę przełożyć do większego garnka i dusić w bulionie do miękkości. Kurki opłukać, pokroić i podsmażyć ok 2-3 minuty po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.