Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

Zakwas buraczany

Opis Zakwas buraczany: Zakwas buraczany to klarowny, ciemnofioletowy płyn, który powstaje w procesie kiszenia buraków. Wszystko za sprawą fermentacji, którą przeprowadzają bakterie kwasu mlekowego. Rozkładają one zawarty w burakach cukier i przekształcają go do kwasu mlekowego. Ma charakterystyczny, lekko kwaśny smak i zapach. Zakwas z buraków to jeden ze skutecznych sposobów wspomagania działania diety odchudzającej. Zakwas buraczany to prawdziwa bomba witaminowa. Kiszony sok z buraków odgrywa ważną rolę w med... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.