Opis smalec: Smalec – najzdrowszy z tłuszczów. Jest wytapiany najczęściej ze słoniny wieprzowej. Przeznaczony jest do spożycia, często wzbogacany jest o sól czy skwarki. Oficjalnie to nikt się nie przyznaje, że piętkę ze smalcem chętnie by zjadł w zimny, jesienny dzień. Ale po spróbowaniu tego przepisu mam nadzieję, że z radością i dumą będziemy opowiadać wszystkim o tym przepisie. Składniki: 0,5 kg słoniny 1 duża cebula Sól 1 łyżka majeranku 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Słoninę możemy zmielić przez mas... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...