Kwasy omega 3,6 i 9 i ich rola w organiźmie

Kwasy omega 3,6 i 9 i ich rola w organiźmie

Kwasy omega 3,6 i 9 i ich rola w organiźmie

Kwasy omega 3,6 i 9 należą do nienasyconych kwasów tłuszczowych. Samo pojęcie tłuszcz nie kojarzy się dobrze, gdy mówimy o zdrowym trybie życia i prawidłowym odżywianiu. Ale tłuszcze są niezbędnym elementem diety i potocznie mówiąc możemy je podzielić na “dobre” i “złe”. Nasz organizm nie potrafi wytwarzać tych “dobrych”, ale są na tyle ważne że nazywa się je również niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Kwasy omega 3,6 i 9 odpowiadają za prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, a także pomagają w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.