Przepis na : śniadanie
„Kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy, trochę lata”. Już myślałam, że jesteśmy o krok od wakacyjnej aury, aż tu nagle taki psikus i musieliśmy wrócić do ciepłych kurtek. Aby jednak zatrzymać słoneczny nastrój przygotowałam cudownie lekki, kremowy pudding z tapioki ze soczystym mango. Owocem, który jak żaden inny kojarzy się z ciepłem, bezchmurnym niebem i wakacjami. Pudding z tapioki z mango to pyszny kokosowy FIT deser bez cukru, z subtelną waniliowo-cytrusową nutą, zwieńczony słodkim, owoc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.