Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis na wykorzystanie masy makowej Tym razem kutia, ale w odświeżonym i dalekim od tradycyjnego wydaniu – bezglutenowa, z kaszą jaglaną Tradycyjnej kutii nie miałam okazji jeść, ale wiem, że jest robiona z całej pszenicy i podawana z bakaliami. Kasza jaglana jako składnik też spisała się świetnie, bo jest delikatna, szybko się ją gotuje i idealnie skomponowała się smakowo ze słodką masą makową. Kutia bezglutenowa z kaszą jaglaną może być podana na Wigilię lub jako samod...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...