Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany

Dziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronie  Gotujmy.pl  przepis na bób pasteryzowany. Pierwszy raz spotkałam się z taką formą, ale nie mogłam z niego nie skorzystać, gdyż lubię gotowany bób, a sezon na niego jest krótki. Polecam, bo już jeden słoik otworzyłam, wyszedł smaczny, więc na jednej porcji się nie skończyło.   Składniki: 1,5 kg bobu 1 1/2 litra wody 1,5 łyżki soli 1 plaska łyżeczka cukru 1 1/2 litra wody zagotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewusiowe Smaki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.