Ryba po grecku Fileta z dorsza osuszyć ręcznikiem papierowy,, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. kawałki ryby obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej, ułożyć rybę i usmażyć z obu stron na złoto. Zdjąć z patelni i postawić na boku. Marchewkę, pietruszkę i selera, obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Cebulę obrać z łupin i pokroić w dosyć drobną kostkę, pora obrać z wierzchniej warstwy, przekroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić w p...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...