Naleśniki z mozzarellą i roszponką

Naleśniki z mozzarellą i roszponką

Naleśniki z mozzarellą i roszponką

Przepis na : obiad

Składniki na naleśniki (na ok. 6 sztuk):1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka1 jajkoSzczypta soliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaSkładniki na farsz:1 kulka mozzarelli7 łyżek roszponki5 pieczarek1/2 cebuliOlej rzepakowy Rapso do smażeniaPrzepis na naleśniki:Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy do niej mleko, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Następnie na rozgrzanej i nasmarowanej olejem patelni, smażymy na leśniki (ok. 2 minuty na każdą stronę).... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.