sałatka na ciepło z pieczonej brukselki z żurawiną i migdałami

sałatka na ciepło z pieczonej brukselki z żurawiną i migdałami

sałatka na ciepło z pieczonej brukselki z żurawiną i migdałami

Kolejne danie jarskie. Świetne na ciepłą kolację lub jako dodatek do pieczonego mięsa. W dodatku z sezonowym warzywem - brukselką. Wiele osób nie lubi jej w zupach, gdyż robi się bardzo miękka podczas gotowania. Pieczona ma inną konsystencję i bardzo dobrze pasuje ze słodkim syropem klonowym. sałatka na ciepło z pieczonej brukselki - składniki: 0,5 kg brukselki, 2 łyżki oliw, sól, pieprz 2 łyżki świeżego rozmarynu 0,5 szklanki posiekanych migdałów, 2 łyżki syropu klonowego, 0,5 szklanki suszonej żurawiny sałatka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.