kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną z grzybami

kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną z grzybami

kabaczek faszerowany kaszą jęczmienną z grzybami

W końcu doczekałam się grzybów, i łażenia po lesie, i nurkowania na kolanach pod najniższe gałęzie, i "śliskich grzybów", czyli duszonych ze śmietaną z patelni. I ta ilość nas lekko zaskoczyła. W ramach eksperymentu w tym roku przygotowałam w słoikach grzyby duszone. Podobno nie przechowują się zbyt dobrze, więc szybko należy je wykorzystać. I tak powstał farsz do kabaczków-mutantów, w którym grzyby łączą się z kaszą. Bardzo polskie połączenie smaków! Jeśli nie masz dostępu do kabaczków, to można użyć wszystki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.