flaki po bolońsku

flaki po bolońsku

flaki po bolońsku

Florencję i Bolonię dzieli 100 km, a łączy, choćby obecność w kuchni flaków. Jakiś czas temu podawałam przepis na trippa alla fiorentina . Dziś pora na sprawdzenie trippa alla bolognese. W obu przypadkach, rzeczą, która rzuca się od razu w oczy, jest żywy kolor tych potraw. flaki po bolońsku 500 g flaków, 2 marchewki, 2 pietruszki, 1 średni seler, 2 żółte papryki, 2 małe cebule, 3 pomidory, 100 g pancetty (chudy boczek), pęczek natki, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonej szałwii, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.