Przepis na : śniadanie
Przygotowanie jajek na szaro zajmuje dosłownie kwadrans. Wystarczy ugotować jajka i zblendować trzy składniki, które znajdziesz w lodówce – ser typu feta, oliwki, czosnek. Roboczo nazwałam je jajkami z cementem i tak już zostało. Jajka na szaro w smaku nie są bezbarwne – zaskakują mocnym, aromatycznym połączeniem oliwek i czosnku. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka włóż do wody i od momentu, gdy zacznie bulgować gotuj 10 minut. Zlej wrzątek i zalej zimną wodą.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.