Maślane ciasto ze śliwkami – mięciutkie, puszyste i wilgotne

Maślane ciasto ze śliwkami – mięciutkie, puszyste i wilgotne

Maślane ciasto ze śliwkami – mięciutkie, puszyste i wilgotne

Przepis na : deser

Maślane ciasto ze śliwkami to bardzo szybki wypiek, który sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, albo dla niespodziewanych gości. Wychodzi mięciutkie, puszyste i wilgotne – idealna dla wszystkich wielbicieli ciast bez kremu, ale za to z owocami. Ciasto ucierane zostało przygotowane ze śliwkami, ale na wierzch można dać dowolne inne owoce np. jabłka, gruszki, maliny, borówki czy brzoskwinie. Jak przechowywać maślane ciasto ze śliwkami? Aby ciasto długo zachowało świeżość i nie zrobiło się suche, najl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.