Cukinia kanapkowa z curry – przepis na cukinię do słoików

Cukinia kanapkowa z curry – przepis na cukinię do słoików

Cukinia kanapkowa z curry – przepis na cukinię do słoików

Cukinia kanapkowa z curry to sprawdzony przepis na pyszne przetwory na zimę do słoików. Jeśli nie wiecie co zrobić z nadmiarem cukinii, to taki przepis będzie jak znalazł. Cukinia w curry sprawdzi się nie tylko do kanapek, ale również jako dodatek do obiadu, sałatek czy domowych fast-foodów. Jest równie pyszna jak popularne ogórki kanapkowe; wychodzi chrupiąca, łagodna w smaku, z dobrze wyczuwalną nutą curry. Składniki na cukinię kanapkową z curry (10 słoików po 0,5 l): 3,5 kg małej, młodej cukinii 1,5 l wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.