Chleb Pszenno - Kukurydziany

Chleb Pszenno - Kukurydziany

Chleb Pszenno - Kukurydziany

Jeśli lubicie próbować nowych smaków, polecam chleb pszenny z dodatkiem mąki kukurydzianej, który całkowicie zmienia posmak chleba, jest miękki i bardzo dobry. PRZEPIS NA 2 CHLEBY 30cm x 12cm SKŁADNIKI NA ROZCZYN: 40g świeżych drożdży 500g ciepłej wody 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 100g mąki pszennej DODATKOWO: 100g mąki kukurydzianej 650g mąki tortowej 100 ml oleju WYKONANIE: 1. Łączymy składniki na rozczyn, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawiamy pod przykryciem na około 15 minut. 2. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dziś Ja gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.