Przepis na : śniadanie
To bardzo smaczny sos do jajek, wędlin, kanapek, wrapów oraz warzyw surowych czy gotowanych. Yellow sauce to sos na bazie majonezu doprawiony białym chrzanem oraz musztardą z całymi ziarnami gorczycy, które potem lekko są wyczuwalne w sosie. Świetnie sprawdzi się teraz jako dodatek do pysznych potraw na wielkanocnym stole . PRZEPIS YELLOW SAUCE Składniki: 1 szklanka majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego białego 3 łyżeczki musztardy z całymi ziarnami gorczycy szczypta kurkumy 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego sól... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...