Przepis na : kolacja
No to mamy jesień. U nas zaczęła się z przytupem, bo pierwszego dnia przez cały dzień padało. Temperatury wieczorem i rano też już są mocno chłodne jak to we wrześniu. No i pierwsze infekcje też już zaliczone – czas zacząć pracować nad poprawą odporności. Jednym z takich produktów, które lubię włączać do diety właśnie w tym sezonie jest dobrej jakości miód, który zjadamy na surowo, by nie tracił cennych właściwości podczas obróbki termicznej. Na obiad zrobiłam lubiane przez wszystkich placki ziemniaczan... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...