Gęś konfitowana

Gęś konfitowana

Gęś konfitowana

Przepis na : obiad

Gęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie mięso jest delikatne, wilgotne i rozpływające się w ustach – smakuje naprawdę wybornie. Jest to technika, którą stosują często szefowie kuchni przygotowując mięso w restauracjach. Czasem i my chcemy przygotować mięso w wyszukany sposób i polecam właśnie wypróbowanie tego przepisu. PRZEPIS GĘŚ KONFITOWANA Składniki: 4 nogi gęsi 0,5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.