Przepis na : obiad
Gęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie mięso jest delikatne, wilgotne i rozpływające się w ustach – smakuje naprawdę wybornie. Jest to technika, którą stosują często szefowie kuchni przygotowując mięso w restauracjach. Czasem i my chcemy przygotować mięso w wyszukany sposób i polecam właśnie wypróbowanie tego przepisu. PRZEPIS GĘŚ KONFITOWANA Składniki: 4 nogi gęsi 0,5 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...