ciasteczka półfrancuskie

ciasteczka półfrancuskie

ciasteczka półfrancuskie

składniki: 300 g mąki 250 g margaryny 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% dodatkowo: mleko lub jajko do smarowania ciasteczek cukier kryształ do posypania ciastek wykonanie: Mąkę, margarynę, żółtka, jajko oraz śmietanę siekanym nożem a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez ok. 2 godz. Schodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy dowolne kształty, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem lub jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.