SUROWIEC - ścinki wp (tzw-mięso gulaszowe). - skórki wp 50 g /kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16 g/kg -cebula suszona 3 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -wywar ze skórek lub woda 50 ml /kg WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką peklosoli, zostawiamy w lodówce w temp 4-6 st. na 2 dni. Po tym czasie gotujemy do miękkości skorki i mielimy na 2,5 mm następnie przyprawiamy mięso wszystkimi przyprawami doda... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.