Tuszonka z dzika

Tuszonka z dzika

Tuszonka z dzika

  SUROWIEC -mięso z dzika 100% można wykorzystać łopatkę ścinki po obróbce mięśni na wędzonki  PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 15 g /kg -pieprz czarny 3 g/kg -przyprawa do dziczyzny 6g/kg (przyprawa z firmy RUNO) -czosnek 4g/kg -skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na sitku makowym 50 g/kg -woda 5% WYKONANIE  Surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, dodajemy wodę i skórki . Mieszam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.