SKŁADNIKI PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -słonina bez skóry 1.900 kg -sól morska 23-24 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 4 ząbki większe /kg -czosnek granulowany 2 g/kg -pieprz biały 2 g/kg -6 puszek lub słoiczków 300 g -szybkowar/autoklaw -maszyna do zamykania puszek WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek/słoików, następnie obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi składnikami i pozostawiamy na 6 dni w lodówce w temp.4-6 stopni, dobrze jest zamknąć pojemnik lub zawinąć w f... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.