SUROWIEC -słonina cienka bez skóry PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 23-24 g/kg -czosnek świeży 4 większe ząbki zgniecione w prasce lub 4-5 g płatek suszony rozdrobniony w moździerzu na 1 kg słoniny -pieprz cytrynowy 2 g/kg -zioła prowansalskie 3 g/kg -cebula suszona 3-4 g /kg -słoiki / puszki -szybkowar WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi prz... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.