Słonina z soli natarta czosnkiem i przyprawami

Słonina z soli natarta czosnkiem i przyprawami

Słonina z soli natarta czosnkiem i przyprawami

SUROWIEC -1 kg słoniny dobrej jakości najlepiej grubej PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana gruba -czosnek dobrej jakości 1 duża główka. -ulubione przyprawy -jakiś pojemnik WYKONANIE Kupioną słoninę nacieramy rozgniecionym czosnkiem następnie osypujemy przyprawami. Na dno pojemnika sypiemy około 1-2 cm soli układamy słoninę skóra do dołu jeśli jest ze skórą. Teraz dokładnie zasypujemy sało solą ma być cała przykryta z każdej strony warstwą soli 1-2 cm. Wkładamy do lodówki na 4 tygodnie. Po tym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.