SUROWIEC -słonina cienka PRZYPRAWY -sól nie jodowana 24-25 g/kg -papryka suszona płatek kolorowa 4-5 g/kg -papryka chilli jalapeno grys czerwone ostra 3g/kg -papryka słodka wędzona mielona 2-3g/kg -czosnek 3 większe ząbki na kg słoniny -cebula suszona płatek 2 g /kg WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, układamy ściśle w sło... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.