Słonina wędzona-konserwowa

Słonina wędzona-konserwowa

Słonina wędzona-konserwowa

SUROWIEC -słonina wędzona bez skóry/surowa SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska 22 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -czosnek świeży 8 g/kg -cebula suszona rozdrobniona w rękach 4 g/kg -koperek suszony 2 g/kg -puszki lub słoiki -szybkowar -maszyna do zamykania puszek WYKONANIE  Wędzone płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek/słoików, następnie obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi składnikami i pozostawiamy na 72 godz. Przechowujemy w lodówce w temp.4-6 stopni, dobrze jest zamknąć pojemnik lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.