SUROWIEC -słonina wędzona bez skóry/surowa SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska 22 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -czosnek świeży 8 g/kg -cebula suszona rozdrobniona w rękach 4 g/kg -koperek suszony 2 g/kg -puszki lub słoiki -szybkowar -maszyna do zamykania puszek WYKONANIE Wędzone płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek/słoików, następnie obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi składnikami i pozostawiamy na 72 godz. Przechowujemy w lodówce w temp.4-6 stopni, dobrze jest zamknąć pojemnik lu... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.