Dodane przyprawy papryka ostra i kolendra i zapakowane. SUROWIEC -słonina (najlepsza gruba z wioskowego chowu) PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól gruba nie jodowana -pieprz czarny -pieprz ziołowy białowieski -czosnek dobrej jakość polski -papryka ostra -kolendra mielona -pakowaczka próżniowa lub folia spożywcza ewentualnie folia aluminiowa -pojemnik,garnek w którym będzie leżała słonina WYKONANIE Jeśli zdobędziemy świeżą słoninę (tak ja dostałem) zaraz po świnio biciu pamiętajm... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.