SUROWIEC -słonina W moim wypadku była to cienka słonina bez skóry grubość max 2 cm PRZYPRAWY -gorczyca mielona 2g/kg -pieprz czarny 3g/kg -liść laurowy mielony 1g/kg -pieprz biały 1g/kg -ziele angielskie 1g/kg -papryka ostra 0,5 g/kg -zioła prowansalskie 1g/kg -czosnek świeży 3-4 ząbki na kg -sól warzona nie jodowana 24 g/kg Przyprawy jakie użyłem to tylko moja sugestia, można użyć własnego zestawu. WYKONANIE Słoninę przyprawiamy, nacieramy i chowamy do lodówki na 2 dni, ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.