SUROWIEC I PRZYPRAWY -słonika cienka bez skóry -sól nie jodowana 24 g/kg -czosnek 3 ząbki na kg lub suszony płatek 4 g/kg -włoszczyzna suszona 12 g/kg WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, układamy ściśle w słoikach lub puszkach, które zamykamy i pozostawiamy na 2-5 dni w lodówce w temp.4-8 stopni. Następnie sterylizujemy w szybkowar...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.