SUROWIEC -słonina bez skóry PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska 22-25 g/kg -szczypiorek suszony 2 g/kg -cebula suszona max 1 g na puszkę/słoiczek lub plaster świeżej -czosnek płatek suszony 1,5 g na puszkę/słoik -czosnek granulowany 4 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -chilli jalapeno grys czerwone 1 g na puszkę/słoik -puszki lub słoiki -szybkowar -maszyna do zamykania puszek WYKONANIE Słoninę docinamy do wysokości puszki dając 1-2 mm luzu na pokrywkę. Następnie przyprawiamy i solimy zgodnie z gramaturą. Późnie... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.