Słonina konserwowa z przyprawą Pakar

Słonina konserwowa z przyprawą Pakar

SUROWIEC I PRZYPRAWY  -słonika cienka bez skóry -sól nie jodowana 10 g/kg -czosnek 3 ząbki na kg lub suszony płatek 4 g/kg lub według swojego smaku  -przyprawa wyżej pokazana na zdjęciu 15 g/kg dodam że ta przyprawa jest sporo gorsza od mieszanek z Białorusi czy Rosji  WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, układamy ściśle w słoikach lub p...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.