SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -słonina cienka bez skóry -sól nie jodowana 25g/kg -czosnek świeży 3-4 ząbki na kg -mieszanka przypraw pomidor, bazylia i czosnek -puszki, słoiki, szybkowar, zamykarka do puszek WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, układamy ściśle w słoikach lub puszkach, które zamykamy i pozostawiamy n... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.