SUROWIEC -cienka słonina bez skóry PRZYPRAWY -sól warzona 20 g/kg -czosnek świeży 3-4 większe ząbki na kg słoniny -cebula suszona płatek 4 g/kg -15-20 g /kg Obsypka Huzarską jest to mieszanka ziół zakupiona w sklepie internetowym : https://swojskiwyrob.pl/przyprawy-kulinarne-mieszanki-przyprawowe/369-obsypka-huzarska-pikantna-bez-glutaminianu.html?search_query=huzarska&results=1 WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików u... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.