SUROWIEC -mój płat boczku po zdjęciu skóry i wyrównaniu krawędzi waga to 2,1 kg -mięso mielone z łopatki 0,5-0,6 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18g/kg -chili płatek 1g/kg -pieprz czarny 3g/kg -przyprawa huzarska 3g/kg -przyprawa grill ziołowy 3/kg Dodatkowo do mięsa mielonego: -gorczyca czarna i biała po 2g/kg -papryka kolorowa suszona ilośc według uznania -sznurek wędzarniczy -siatka wędzarnicza do wędlin -folia celulozowa -worki próżniowe WYKONANIE Z boczku zdejmujemy skórę wyr... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.