SUROWIEC,PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -łopatka 3 kg -peklosól 13 g/kg -cebula suszona płatek 6 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -liść laurowy 0,5 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -gorczyca mielona 2 g/kg -100 g skórek wp ugotowane i zmielone na 2 mm -słoiki lub puszki -zamykarka do puszek -szybkowar WYKONANIE Łopatkę kroimy w kostkę 3 cm, peklujemy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami następnie odstawiamy do lodówki w temp.4-6 stopni na 24 godz. Teraz napełniamy słoiki lub puszki i ste... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.